URLA SANAT ROTASI ÜYELERİ
BE Contemporary
BE Contemporary sanat galerisi eserleriyle ilham kaynağı olan, sanatta ve hayatta sınırları zorlamaktan çekinmeyen ve sanatı yeniden tanımlayan sanatçıların sergilerini sanatseverlerle buluşturuyor. Galeri çağdaş sanatta yeni sorulara ve farklı bakış açılarına ışık tutuyor. Ziyaretçilere, üç katlı 120 m² iç mekan galeri alanına ek olarak, dış mekan sergilemeleri için kullanılan ve aynı zamanda ziyaretiniz esnasında keyifle dinlenebileceğiniz 24 m² bir bahçe ile Urla’da çağdaş sanatı temsil etmek için önemli bir alan sunuyor.
Yenice Mah. Park Sokak No:8/2 Urla, İzmir, Turkiye
0232 754 21 95
Instagram: be.contemporary
Dezart Baskıresim Atölyesi
Doç.Dr.Dizar Ercivan Zencirci gerek akademik gerek kişisel tecrübelerini baskıresime gönül veren sanatçı ve sanat severler ile paylaşacağı, uzun yıllardır hayalini kurduğu atölye rezidansı Urla'da 1 Aralık 2023 tarihi itibarı ile hizmete açtı.
Baskıresime merakı olan sanatçı ve sanatseverleri farklı teknikler ve malzemeler ile çalışmaya bekliyoruz. Çeşitli yaş grupları ile workshop çalışmaları Zencirci eğitmenliğinde yapılmaktadır.
Sıra Mah. Konuk Sok. No:38 D:2 Urla, İzmir, Türkiye
0532 257 58 27
0530 772 35 35
instagram: dezartbaski
Dörtnal
Burası Dörtnal. Urla’nın kalbinde eski bir nalbant atölyesinden dönüştürülmüş, geçmişin güzelliklerini günümüze taşıyan, benzersiz bir atmosfere ve eşsiz bir dokuya sahip bir mekan.
Eski hikayeleri hatırlamak ve zamansız anılar biriktirmek için doğru yerdesiniz.
Dörtnal hem restoran, hem de birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapan bir keyif alanı. Kısaca şöyle;
ye iç eğlen psikolojini düzelt oyunlar oyna müzik dinle kahve iç sohbet et iki tek at yeni insanlarla tanış dans et sahneye çık içinden gelirse ağla şarkı söyle film izle kahkahalarla gül yeni şeyler öğren hayal et ve tasarla yeni lezzetler dene dergileri kitapları karıştır beğendiğini al coşkuyla alkışla duygularını anla sanat yap kendini tanı hayatı dörtnala yaşa
Galeri Kırmızı
Atölye KIRMIZI'nın hikayesi, 2011 yılında, Urla - Sanat Sokağı'nda, küçücük Rum evinde başladı. 3 yıl boyunca, mutlulukla sürdürdüğümüz çalışmalarımızda, pek çok el yapımı dekoratif ürünler ürettik, dostlar biriktirdik. Daha sonra, Urla'nın Kuşçular Köyü'nde, bir keçi ahırının yeniden yapılandırılması ile inşa ettiğimiz, Atölye binamıza taşındık. Seramik fırınımızı aldık. Böylece seramik çalışmalarımıza ağırlık vererek, büyüklerle ve çocuklarla atölyeler düzenlemeye başladık. Aynı yıl, Atölye binamıza bitişik inşa ettiğimiz Galeri binamızda, 6 yıl boyunca resim, heykel, seramik, mozaik gibi sanatın pek çok farklı disiplininde sergiler, konserler ve etkinlikler düzenledik. Artan ihtiyaçlar doğrultusunda, 2020 yılında özel olarak tasarlanan ve inşa edilen yeni Galeri ve Atölye binamıza, Urla-İçmeler Sahili'ne taşındık... "Ulaşılabilir Sanat" mottosu ile başladığımız Sanat Galerisi yolculuğumuzda, öncelikli hedefimiz, genç sanatçıların sanatseverler ile buluşmasını sağlamak ve böylelikle ülkemizde sanatın geliştirilmesine küçük de olsa bir katkıda bulunmaktır...
İçmeler mahallesi, 1001 sokak, No.64 Urla, İzmir, Türkiye
0 532 374 84 52
Instagram: atolye_kirmizi
Köstem Zeytinyağı Müzesi
Köstem Zeytinyağı Müzesi, İzmir'in Urla ilçesinde, Uzunkuyu Köyü'nde yapımı tamamlanmak üzere olan "Dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi" kompleksidir. Müze kurulurken yapılmak istenen , ülkemizde bugüne kadar kurulmuş bulunan tüm zeytinyağı ezme sistemlerinin 1/1 ölçekte müze içinde yer almasını sağlamak ve yurt dışındaki çok gezilen zeytinyağı müzeleri içinde genellikle hemen hiç bahsedilmeyen ülkemiz, özellikle Ege ve Urla Yarımadası zeytinciliğinin ve kültürünün aslında neleri içerdiğini göstermektir. Bu kapsamda planlama çalışmaları yapılmış ve bu plan doğrultusunda müze oluşturulma çabaları sürmüştür. Son yıllardaki müzecilik düşünce akımları doğrultusunda , özellikle eğitim fonksiyonunun ve öğrenme fonksiyonunun ön plana çıkmasını sağlayacak bir sistematiğin kurulması çabalanmıştır. Müzenin bir enstitü gibi çalışması planlanırken, çevresine ,içinde bulunduğu yerel halka ve köylere nasıl fayda sağlanır düşüncesi de planlama döneminde ortaya konmuştur. Tüm bu düşünceler ışığında müze kurulumundaki planlama bu yönde bir çok bölüm içermektedir. Müze bahçesinin peyzajı düzenlenirken bir arberatum oluşturma mantığı içinde bölgede ve yerel toprakta yetiştirilebilen tüm ağaç türleri müze bahçesine dikilerek 500 üzerinde ağaç dikimi yapılmıştır. Bununla da çocuklara doğayı sevdirmek, doğa kültürlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Müzenin arka bahçesinde zeytin ağacı koleksiyonu oluşturulmuş, özellikle Ege bölgesi zeytin türleri ile dikimi yapılan diğer Anadolu zeytinciliği türleri de bu koleksiyonda toplanmıştır.
Eski İzmir Çeşme Yolu üzeri
Jandarma karşısı No: 8, Uzunkuyu, Urla, İzmir, Türkiye
0537 911 23 23
Instagram: kzmurla
Mimas Sanat Evi
Yerlisi olduğumuz ve gönül verdiğimiz Urla ilçesi Barbaros Köyü ‘nde ve çevresinde bazı sosyal sorumluluk projelerinin mimarı ve katılımcısı olarak uzun zamandır faaliyet göstermekteyiz. Bölgemizin kültür-sanat turizmi açısından gelişimine katkı sağlamak için özel bir girişim ile de var olmak istedik. Bölgemizde son yıllarda gelişen kültür turizmine yönelik faaliyetlerin içerisinde yer alarak, katkı sağlamak ve bu faaliyetlerle birlikte sanat turizmini desteklemektir. Dolayısı ile bölgede özgün sanatsal ürünler ortaya çıkabilir, kültür-sanat turizmi gelişerek, köylerimiz bu yönde markalaşabilir. Böylece ekonomi canlanarak, yerli halk için yeni istihdam olanakları sağlanabilir. Bölge ve bölge kültürü ile ilgili, yerel sanatçıların eserlerini ve/veya bölgeyi konu alan sanat ürünlerinin üretimini, sergilenmesini ve satışını sağlamayı hedeflemekteyiz. Diğer yandan açık hava sergileri, sokak gösterileri, doğada ve mekânlarda kalıcı sanatsal eserlerin oluşturulması gibi etkinliklerle sanatı günlük yaşamın içine dâhil etmeyi planlıyoruz. Yerel kültür, sanat ve zanaat dalları ile kişisel gelişime yönelik atölye çalışmaları yapmayı. Söyleşiler ve etkinlikler düzenlemeyi, sanat-sanatçı ve halk arasında pratik interaktif bir ilişki kurdurmayı tasarlıyoruz.
Barbaros, 7026. Sk. No.9/A, 35430 Urla, İzmir/Türkiye
0532 630 5222
Instagram: mimassanat
Tohum Sanat Alanı
Tohum Sanat Alanı, Urla’da ”Sanatı hayata karıştırmak için” söylemiyle, Tohum Sanat İnisiyatifi tarafından kolektif ve katılıma açık bir anlayışla, kültür ve çağdaş sanat projeleri geliştirmek ve sergilemek; performans ve atölyeler düzenlemek üzere 2024 yılında kuruldu.
Alan, fiziki bir mekan ve platform olarak Tohum Sanat İnisiyatifi tarafından hayata geçirildi. Urla, Güzelbahçe, Seferihisar, Çeşme ve Karaburun’u içine alan, çoğu İzmir’in en batısındaki Yarımada’da yaşayan farklı disiplinlerden bir grup sanatçı, tasarımcı ve araştırmacı tarafından 2019 yılında kurulan inisiyatif, özellikle bu bölgenin doğal ve kültürel mirasına, tarihine ve sosyolojisine odaklanarak kültür-sanat alanında çalışmalarını sürdürmektedir.
Yenice Mahallesi, Park Sokak No: 8/5 Urla, İzmir, Türkiye
0 532 233 02 30
tohumsanatalani@gmail.com
Instagram: @tohumsanatalani
UrlaDam
Hep orada olmak isteyeceğimiz, uzaktayken özleyeceğimiz zengin Anadolu topraklarının mirasına sahip çıkan, sürekli bir hikaye yaratan ve bu hikayeleri biriktirip anlatan, değer bilen değer yaratan kültür ve turizm merkezi.
UrlaDam'ın Hikayesi:
İnsan hikayesi olan bir canlıdır. Hikayesi olmayan hayatın keyifsiz ve anlamsız olduğunu düşünenlerdeniz.
Urladam bunu kendine şiar edinen bir yer olmak istiyor.
Ne yazık ki kültür ve sanat faaliyetleri pahalı işlerdir. Seçkin ve belki herkesin rahatça ulaşamayacağı türden şeylerdir. Biz bu algıyı değiştirmek istiyoruz. Evet, işimiz seçkin ve benzersiz olsun ama bir yandan sokaktaki insanın da işine yarasın. Ana omurgasını okullaşmak, okul olmak teşkil etsin. Bir hafızanın parçası olsun, kendi hikayesini kursun. Biz de bunun yaratıcılarından biri olarak gelip geçelim buradan. Biz de buraya gelip bir zamanlar kurucusu olduğumuz bu yerde bir atölyeye katılalım. Yurt dışından gelen bir yönetmenin dinleyicisi olalım. Buradan yapılan bir yayını dinleyelim. Bizim bir tanıdığımız ya da oğlumuz kızımız da gelsin buradaki aşçılık okulunda şefin verdiği bir derse katılsın, soğan doğramayı öğrensin, buradaki otun kıymetini bilsin.
Hayallerimizin temelinde okullaşmak, okul olmak, hafıza olmak var. Yedisinden yetmişine herkesin rahatça katılacağı, kendince bilgi terekesine bir şeyler ekleyebileceği bir yer olsun istiyoruz. Hiç öyle yukarıdan hedef kitle tespit etmiş, kendine göre müşteri profili oluşturmuş bir yer değiliz. Kapımız ardına kadar herkese açık!
Urladam benzersiz bir yer olsun istiyoruz. Böyle bir şeyin parçası olduğumuz için de ileride anlatacak hikayemiz olsun!